Betonwerker

Je gaat het maken als

Hoge baangarantie

Betonwerker

Je gaat het maken als

MBO-3
€ 1.700 - € 3.500
Dit is een schatting van wat je kunt verdienen per maand. Wat je uitbetaald krijgt hangt ondere andere af van hoeveel ervaring je hebt en welke opleiding je hebt gedaan. Bij sommige bouw- en infraberoepen word je per 4 weken betaald, waardoor het maandbedrag wat hoger kan zijn.
Ga voor keiharde resultaten! Betonnen paden, stoeptegels en zelfs volledige gebouwen zijn van beton.

Dat is in beton gegoten

Keiharde resultaten! Betonnen paden, stoeptegels en zelfs volledige gebouwen zijn van beton. Als betonwerker ben jij degene die ervoor zorgt dat alle betonnen elementen goed gemaakt zijn of weer gerepareerd worden. Er zijn verschillende beroepen waar je met beton werkt.

Betontimmerman

Om beton te kunnen storten heb je een mal (bekisting) nodig. Die maak jij in een handomdraai, waarna je het beton stort. Je kunt je ook specialiseren naar allround betontimmerman, zodat je je op ingewikkelder betonklussen kunt storten.

Betonboorder

Je boort niet alleen gaten in beton en baksteen, maar ook in natuursteen en wegen. Dit kun je omdat je je hebt gespecialiseerd in het boren en zagen van beton, steen en asfalt.

Betonreparateur

Ook beton kan na een tijdje wat scheuren vertonen. Een betonreparateur zorgt ervoor dat betonnen gebouwen en andere constructies veilig blijven of weer worden. Denk dan aan balkons, bruggen of vloeren.

Betonafwerker

Als betonafwerker haal je vervuild en slecht beton weg en zorg je ervoor dat er een nieuwe laag komt die mooi afgestreken wordt. Je werkt veel aan wegen, paden of rotondes. 

Ontdek de opleidingen

Werken en leren tegelijk?