BIM-modelleur

Je gaat het maken als

Hoge baangarantie

BIM-modelleur

Je gaat het maken als

HBO|MBO-4
€ 2.500 - € 4.500
Dit is een schatting van wat je kunt verdienen per maand. Wat je uitbetaald krijgt hangt ondere andere af van hoeveel ervaring je hebt en welke opleiding je hebt gedaan. Bij sommige bouw- en infraberoepen word je per 4 weken betaald, waardoor het maandbedrag wat hoger kan zijn.
Kan jij uren bouwen in Minecraft of vind je het super om de mooiste creaties te schetsen? Dan kun je een goede BIM-modelleur worden.

Jouw schets wordt werkelijkheid!

Als BIM-modelleur ben je de 3D-tekenaar die digitaal laat zien hoe een bouwproject eruit komt te zien. Je werkt de eerste bouwschetsen uit tot realistische bouwmodellen. Je maakt gebruik van een database met allerlei bouwmaterialen. Als je klaar bent met het model, stuur je jouw werk met één druk op de knop naar de constructeur, installateur, calculator en werkvoorbereider.

Welke opleiding heb je nodig?

Er is geen speciale opleiding om BIM-modelleur te worden. Met een achtergrond in architectuur, vormgeving (grafisch vormgever), bouwkunde of installatietechniek heb je een juiste basis. Je kunt je daarna verder specialiseren in de praktijk of door cursussen te volgen.

Werken en leren tegelijk?

Ruben staat aan het begin van elk project
Dit is Ruben en hij is BIM-modelleur in de bouw. Alles wat hij ontwikkelt wordt straks werkelijkheid. Bekijk hier hoe zijn werkdag eruit ziet!