Funderingstechnicus

Je gaat het maken als

Hoge baangarantie

Funderingstechnicus

Je gaat het maken als

MBO-2
€ 2.500 - € 4.500
Dit is een schatting van wat je kunt verdienen per maand. Wat je uitbetaald krijgt hangt ondere andere af van hoeveel ervaring je hebt en welke opleiding je hebt gedaan. Bij sommige bouw- en infraberoepen word je per 4 weken betaald, waardoor het maandbedrag wat hoger kan zijn.
Zoek jij graag alles tot op de bodem uit en wil jij dat je werk eeuwen meegaat? Weet jij precies hoe je kunt maken dat gebouwen stevig blijven staan?

Kunnen wij op jouw werk bouwen?

Zoek jij graag alles tot op de bodem uit en wil jij dat je werk eeuwen meegaat? Weet jij precies hoe je kunt maken dat gebouwen stevig blijven staan? Een funderingstechnicus is specialist in het zorgen voor een stabiele ondergrond. Huizen, gebouwen en constructies die op door jouw ontworpen funderingen gebouwd worden zijn veilig en recht. Verouderde funderingen die verzakken of scheuren pak jij aan. Jij zorgt voor een technisch plan om te repareren en te verstevigen. Je werkt met verschillende bodemtypen: Nederlandse huizen kunnen onder andere op klei, zand of veen staan. Funderingstechnieken die je zou kunnen gebruiken zijn paalfunderingen of vloerplaten. Dat staat als een huis!

Funderingswerker

De funderingswerker is degene die zelfstandig de hei-apparatuur en andere funderingsapparaten bedient en onderhoudt. Jij brengt de funderingspalen aan en zorgt ervoor dat het bouwwerk veilig op de grond of in de zee kan staan. 

Ontdek de opleiding

Funderingstechnicus is een specialisatie van de onderstaande opleiding:

Funderingswerker wordt ook wel de vakman fundering genoemd