Kraanmachinist

Je gaat het maken als

Hoge baangarantie

Kraanmachinist

Je gaat het maken als

MBO-3
€ 2.100 - € 3.000
Dit is een schatting van wat je kunt verdienen per maand. Wat je uitbetaald krijgt hangt ondere andere af van hoeveel ervaring je hebt en welke opleiding je hebt gedaan. Bij sommige bouw- en infraberoepen word je per 4 weken betaald, waardoor het maandbedrag wat hoger kan zijn.
Game je het liefst non stop of vind je het vet om de baas te zijn over grote machines? Word (kraan)machinist.

Aan de knoppen van de grootste machines

Als hijskraanmachinist heb jij het mooiste uitzicht op de bouwplaats en werk je zonder baas in je nek. Maar ook rij je met de kraan over de weg of laad je de machine op een transportmiddel, een vak apart.

Machinist Grond-, Weg- en Waterbouw

Er zijn ook machinisten die sloopmachines, shovels, grondverzetmachines of asfalteermachines besturen. Grote kuilen graven, en oppassen dat je geen rioleringen raakt. Verantwoordelijk werk, net als zware materialen over de bouwplaats tillen. Het werk moet goed, snel en vooral veilig gebeuren. Kan jij het aan?

Machinist Funderingsmachine (hei-installatie)

Of zorg als machinist funderingsmachine voor het fundament van elke bouwplaats. Omdat in Nederland de bodem bijna overal hartstikke zacht en drassig is, moet er eerst een fundering worden gemaakt voordat er gebouwd kan worden. Jij werkt met jouw machine de heipalen de grond in, schroeft buizen door de grond en zet damwanden.

Ontdek de opleidingen

Wil je werken en leren tegelijk?

Lars heeft het mooiste uitzicht
Dit is Lars en als kraanmachinist heeft hij het mooiste uitzicht op de bouwplaats. Bekijk hier hoe zijn werkdag eruit ziet!