Timmerman

Je gaat het maken als

Hoge baangarantie

Timmerman

Je gaat het maken als

MBO-2|MBO-3
€ 2.300 - € 3.500
Dit is een schatting van wat je kunt verdienen per maand. Wat je uitbetaald krijgt hangt ondere andere af van hoeveel ervaring je hebt en welke opleiding je hebt gedaan. Bij sommige bouw- en infraberoepen word je per 4 weken betaald, waardoor het maandbedrag wat hoger kan zijn.
Fit worden onder werktijd? Dat scheelt weer een sportschoolabonnement. Als timmerman ben je altijd in beweging.

Timmer aan de weg

Als timmerman ben je altijd in beweging. Je maakt, repareert en monteert bouwwerken, meestal van hout. Je plaatst bijvoorbeeld raamkozijnen of deuren. Maar ook een scheidingswand of een plafond timmer je zo in elkaar. Dit doe je voor nieuwbouwwoningen, kantoorpanden, maar ook bestaande gebouwen. Het leuke is dat je op veel verschillende plaatsten werkt en met veel verschillende mensen in contact komt.

Er zijn verschillende soorten timmermannen. Om te beginnen heb je de timmerman of de werkplaatstimmerman. Dan komt de allround timmerman. En gespecialiseerde timmermannen zijn bijvoorbeeld interieurbouwers, meubelmakers en restauratietimmermannen.

Een andere specialisatie is het beroep van (allround) betontimmerman. Dan maak je bijvoorbeeld de bekisting (de mal) om het beton in te storten.

Ontdek de opleidingen

Werken en leren tegelijk?

Yvanka verbouwt de hele boel
Dit is Yvanka en zij verbouwt als timmerman de hele boel. Bekijk hier hoe haar werkdag eruit ziet!
Carmen coacht iedereen op de bouwplaats
Dit is Carmen en als uitvoerder zit zij geen dag stil. Bekijk hier hoe haar werkdag eruit ziet!