Maak van je hobby je beroep!

Of je graag non-stop gamet, elke dag wil sporten of de mooiste creaties bedenkt en maakt, in de bouw & infra doe je het! En het mooie is, er is heel veel werk. Check hieronder hoe jij het kan maken!

Wat kun jij verwachten?

Eén ding hebben alle beroepen gemeen. Je werkt mee aan de toekomst van heel Nederland en die van jezelf. Of je nou een skyline van een grote stad vormgeeft of je bezighoudt met het verduurzamen van een woonwijk.
Baangarantie voor de toekomst

De bouw en infra staat te springen om toppers zoals jij 💪. En wat heel handig is: in deze sector is veel werk. Je kunt er dus vanuit gaan dat je een baan krijgt 🎉. Hoge baangarantie, heet dat. Bij alle beroepen hebben we daarom ook aangegeven of er een hoge baangarantie is. Dat is toch een fijne zekerheid!

Lekker verdienen

Wat verdien je nou in de bouw & infra? Nou, vast meer dan je denkt !🤑 Bij alle beroepen staat aangegeven wat je kunt verwachten. Toch een lekker vooruitzicht zo'n mooi salaris!

Betaald vanaf dag 1

Wil je niet hele dagen in de schoolbanken en heb je geen zin om te wachten tot je een keer echt aan het werk mag? Ga dan werken en leren tegelijk. Dan kan op mbo-niveau, dan doe je een BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg). Maar het kan ook op hbo-niveau met een duale opleiding. Welke optie je ook kiest, je werkt 3 of 4 dagen per week bij een leerwerkbedrijf en gaat 1 of 2 dagen per week naar school 👌. En je krijgt dus ook meteen betaald!

Denkers en doeners

In de bouw & infra kun je op verschillende manieren je talenten inzetten: heb jij handige handjes dan ben je misschien wel goud waard als metselaar, timmerman of tegelzetter 🙌. Ben je meer een rekenaar of planner dan liggen de banen als constructeur of werkvoorbereider 📆 voor het opscheppen. Loop eens door de lijst met uitgelichte beroepen en kijk in welke categorie jij jezelf herkent. Er zit zeker een tof beroep voor jou bij. Weet je het nog niet? Doe de test! 🤩

Kijkje in de keuken

Wil je weten wat je precies gaat doen tijdens een opleiding voor de bouw & infra? Hoe je dagen eruit zien, welke andere studenten je gaat ontmoeten? Ga eens naar een open dag of ga kijken bij de Skills-wedstrijden. Een zo compleet mogelijk overzicht van open dagen in de bouw vind je in de evenementenkalender 🗓️.

DIT KUN JE ALLEMAAL WORDEN

Bouw mee aan de toekomst van héél Nederland

Zoals je weet zijn we op zoek naar veel handige handjes en knappe koppen die het gaan maken binnen de bouw. Check hieronder welk beroep op jouw lijf geschreven is.

Zo ziet je werkdag eruit

Ontdek welk beroep bij jou past

Welk beroep in de bouw is wat voor jou? Er zijn zoveel mogelijkheden in de bouw en infra dat we het snappen als je niet meteen weet wat je wilt worden. Beantwoord drie vragen en je weet hoe jij het gaat maken!