Werken en leren

Voor als je liever niet de hele week in de klas zit

Wil jij lekker aan de slag en in de praktijk leren? Een vak leren zonder dat het op school lijkt? Op mbo- en op hbo-niveau!  Na het vmbo kun je kiezen voor een BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg), waar je 4 dagen per week werkt bij een leerwerkbedrijf. Na het mbo, havo of vwo kies je voor een duale opleiding. Dan werk je 3 tot 4 dagen per week. Je hoeft dus maar 1 of 2 dagen per week naar school, dat valt mee toch? O ja, en je verdient ook meteen een salaris!

De Bouwgames

Tiktokkers op de bouwplaats

De bouw & infra is niet alleen een supernuttige sector, het is ook heel leuk: we daagden bekende TikTokkers TylerLola en Tiemen uit om ‘bouwgames’ te doen. En dat bleek in de praktijk niet eens zo makkelijk. Dat kan jij straks vast een stuk beter!

DE BEROEPEN

Van machinist tot constructeur

Een opleiding waarbij je kunt werken en leren tegelijk is dus heel handig als je liever niet de hele week in de klas zit, maar nog wel een paar jaar leerplichtig bent. Of als leren in de praktijk gewoon beter bij je past.In de bouw & infra zijn genoeg beroepen die jou de kans bieden om te werken en leren.  

Hoe werkt het?

Wil je leren en werken in de bouw & infra? Super! Er zijn op mbo- en hbo-niveau veel beroepen die kansen bieden voor de toekomst. Kijk hieronder welke bouwopleider bij jou in de buurt zit en neem contact met ze op.

Zij regelen (soms samen met jou) waar je je opleiding doet, informeren je over doorstroommogelijkheden en waar je gaat werken. Ook vertellen ze je meer over de regels en zorgen ze voor de spullen die je nodig kunt hebben, zoals bijvoorbeeld veiligheidsschoenen.

Zoek een opleidingsbedrijf in de buurt

Meld je aan en kijk wat bij jou past!