Werken en leren

Voor als je liever niet de hele week in de klas zit

Wil jij lekker aan de slag en in de praktijk leren? Een vak leren zonder dat het op school lijkt? Met een BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg) kun je 4 dagen per week werken bij een stagebedrijf. Je hoeft maar één dag per week naar school, dat valt mee toch? O ja, en je verdient ook meteen salaris!

De Bouwgames

Tiktokkers op de bouwplaats

De bouw & infra is niet alleen een supernuttige sector, het is ook heel leuk: we daagden bekende TikTokkers TylerLola en Tiemen uit om ‘bouwgames’ te doen. En dat bleek in de praktijk niet eens zo makkelijk. Dat kan jij straks vast een stuk beter!

Beroepen met een BBL-opleiding

Van machinist tot monteur GWW

BBL is dus heel handig als je liever niet de hele week in de klas zit, maar nog wel een paar jaar leerplichtig bent. Lekker werken en leren tegelijk. In de bouw & infra zijn genoeg beroepen die jou de kans bieden om te werken en leren.  

Hoe werkt BBL?

Wil je leren en werken in de bouw & infra? Super! Er zijn veel beroepen die kansen bieden voor de toekomst. Kijk hieronder welke bouwopleider bij jou in de buurt zit en neem contact met ze op.

Zij regelen (soms samen met jou) een erkend leerwerkbedrijf, waar je gaat werken. Ook vertellen ze je meer over de regels, over waar je naar school gaat en zorgen ze voor de spullen die je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld veiligheidsschoenen.